|
Σημαντικό είναι από μικρή κιόλας ηλικία τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Φιλαναγνωσία είναι ο όρος που δείχνει τη φιλική σχέση που αποκτά το παιδί με το βιβλίο. Η σχέση αυτή μαθητή-βιβλίου μπορεί να το δώσει τα εξής θεμέλια: 1) Aισθητική απόλαυση 2) Kαλλιέργεια φαντασίας 3) Aνάπτυξη γλωσσικής έκφρασης 4) Kαλλιέργεια συναισθηματικού κόσμου,κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας. 5) Kαλλιέργεια αναδιήγησης των ιστοριών και 6) Aνάπτυξη ικανότητας κατανόησης του κειμένου. Με στόχο μας να φέρουμε τα παιδιά ένα βήμα πιο κοντά με τα βιβλία επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θήβας. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου οι μαθητές του Α΄2 επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη. Εκεί γνώρισαν τις βιβλιοθηκονόμους από τις οποίες ξεναγήθηκαν στο παιδικό τμήμα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που παρέχει η βιβλιοθήκη, στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με υπέροχα παιδικά βιβλία, έπαιξαν ,ζωγράφισαν και έμαθαν τους σωστούς τρόπους δανεισμού. Η επίσκεψη αυτή ενέπνευσε τους μικρούς μαθητές προκειμένου να προσεγγίσουν πιο πολύ την αξία της γνώσης και της ψυχαγωγίας. <<Κάθε φορά που ένα βιβλίο διαβάζεται, γεννιέται ένα διαφορετικό έργο.Γιατί το έργο που προκύπτει είναι αδιάλυτο μείγμα του βιβλίου που έγραψε ο συγγραφέας των φαντασιώσεων,των επιθυμιών,του γούστου και όλου του διανοητικού και συναισθηματικού υποστρώματος του αναγνώστη. Ένα βιβλίο έχει πάντα δύο δημιουργούς: αυτόν που το γράφει κι αυτόν που το διαβάζει>> Μισέλ Τουρνιέ Comments are closed.
|
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε τη δημοσίευση κάποιας φωτογραφίας στο ιστολόγιο του σχολείου μας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη διεύθυνση του σχολείου ώστε να προβούμε στην απόσυρση της.
Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Ψηφιακό ΣχολείοΜαθητικό ραδιόφωνοΕκπαιδευτική Τηλεόραση
Παιδαγωγικό ΙνστιτούτοΨηφιακή αλάναΑσφάλεια στο ΔιαδίκτυοΕκπαιδευτικό ΛογισμικόΕιδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων
|