|
Τη Δευτέρα 28 Απριλίου, επισκέφτηκε το σχολείο μας η κ. Εύη Κοφινά, ψυχολόγος του "Χαμόγελου του Παιδιού" στα πλαίσια της υλοποίησης της καμπάνιας του Προγράμματος bouling. Διηγήθηκε στους μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων την ιστορία δημιουργίας του συγκεκριμένου μη κερδοσκοπικού οργανισμού καθώς και μια ιστορία με πρωταγωνιστές δυο μαθητές ενός σχολείου, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσει και ενημερώσει σε θέματα που αφορούν την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό δεδομένου ότι τα παιδιά βιώνουν πρώτα απ' όλους είτε ως θύτες είτε ως θύματα αυτή την κατάσταση με τραγικά δυστυχώς αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Οι μαθητές μας έκαναν πολλές ερωτήσεις για το θέμα αυτό στην κ. Κοφινά και εκείνη ενθουσιάστηκε μαζί τους για την ανταπόκριση που βρήκε και για το ότι τα παιδιά ήταν ήδη ενημερωμένα και ευαισθητοποιημένα σχετικά. Την ευχαριστούμε θερμά!
Την Παρασκευή , 11/4/2014 μετά τον εκκλησιασμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας και του 8ου Δημ. Σχ. έκαναν δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Τα παιδιά μας καθοδηγήθηκαν απ' την υπεύθυνη του Δήμου μας για τον τρόπο που πρέπει να φυτευτούν οι τούγιες και οι δάφνες, χορηγία του Δασαρχείου της πόλης μας. Κοντά στα παιδιά σ' αυτή τη δραστηριότητα και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων. Τα παιδιά της Β' τάξης, συνδυάζοντας στο πρόγραμμα φιλαναγνωσία, που παρακολούθησαν όλη τη σχολική χρονιά με τα εικαστικά, έκαναν υπέροχες κατασκευές, ατομικές και ομαδικές, κολάζ, δίνοντας στην τάξη τους έναν ξεχωριστό τόνο με υπέροχα χρώματα και διάθεση για δημιουργία
Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές της Α, Β, Γ, και Δ τάξης του Σχολείου μας παρακολούθησαν στην Αθήνα τη θεατρική παράσταση του Θεάτρου Παλλάς "Τρωικός Πόλεμος".
Μέσα από μια εικαστική πανδαισία, με μοναδικές χορογραφίες, πολύ χιούμορ, μουσική και δράση, οι σπουδαίοι ηθοποιοί χορευτές και ακροβάτες, ζωντάνεψαν θεαματικά τον αρχαίο ελληνικό μύθο και μάγεψαν τους μαθητές με το μαγικό υπερθέαμα. Η παράσταση, έχοντας ως πρότυπο τη διαχρονική λογική της ελληνικής μυθολογίας, έδωσε έμφαση στη διαχρονικότητα των μηνυμάτων του μύθου και δίδαξε τα παιδιά: -το μάταιο του πολέμου -την αξία της αλληλεγγύης τη φαντασία που απαιτείται για τη επίτευξη ενός στόχου Στα πλαίσια του προγράμματος "Ποιος να έμενε εδώ"; τα παιδιά της Β' τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν την ταινία "Οι Ταναγραίες κόρες" που βρέθηκαν στις νεκροπόλεις της Τανάγρας. Η ταινία παρουσίασε τη διαδικασία παρασκευής του πηλού την αρχαία εποχή, τα σκεύη και τα αγγεία, τα αγάλματα, τα διακοσμητικά, που κατασκεύαζαν στα εργαστήρια από τον πηλό. Παρακολούθησαν επίσης τη διαδικασία ανασκαφής από τους αρχαιολόγους, ποια αντικείμενα χρησιμοποιούν για να μην πληγώσουν τα ευρήματα, καθώς επίσης τον τρόπο συντήρησης των ευρημάτων στα μουσεία.
Επίσης έγινε θέμα για την αρχαιοκαπηλία και πώς πολλά ελληνικά αγάλματα βρέθηκαν σε ξένα μουσεία και περιμένουν χρόνια τώρα να δουν τον ήλιο της πατρίδας τους. Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε αυτό και εξέφρασαν απόψεις πώς ο καθένας μας μπορεί με κάθε τρόπο να διαδώσει τον ελληνικό πολιτισμό. Την Τρίτη 8 Απριλίου οι μαθητές της Β' τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ζαχαροπλαστείο Bitter Sweet. Παρακολούθησαν την παρασκευή σοκολατένιων αυγών και τον στολισμό τους. Συζήτησαν με τον κ. Δημήτρη, τον υπεύθυνο του ζαχαροπλαστείου για τα υλικά με τα οποία φτιάχνονται τα πασχαλινά αυγά και τον τρόπο που τα διακοσμούν. Τα παιδιά ευχαριστούν τον κ. Δημήτρη για τη σοκολατένια ξενάγηση.
Την Πέμπτη 3 Απριλίου οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Ακραιφνίου προκειμένου να παρουσιάσουν επιτραπέζια παιχνίδια, στα πλαίσια του προγράμματος "Παιχνίδια του δρόμου". Οι Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ακραιφνίου, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Αθ. Μπλέτσας, μας υποδέχτηκαν θερμά, παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στα παιχνίδια που παρουσιάσαμε και μας αποχαιρέτησαν με ένα πολύ όμορφο δώρο, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Ακραιφνίου. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη ζεστή τους φιλοξενία.
Στα πλαίσια του προγράμματος "Ποιος να έμενε εδώ;" (Η ζωή στο μυκηναϊκό ανάκτορο της Θήβας) τα παιδιά της Β' τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό χώρο "Καδμείο" στη Θήβα που με την παρουσία αρχαιολόγου του κ. Φάπα άκουσαν την ιστορία για τη ζωή στο Μυκηναϊκό ανάκτορο της Θήβας. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τη ζωή στο ανάκτορο και το ρόλο που έπαιξε την περίοδο εκείνη η οικονομική ανάπτυξη της Θήβας στον ελλαδικό χώρο.
|
Κατηγορίες
All
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε τη δημοσίευση κάποιας φωτογραφίας στο ιστολόγιο του σχολείου μας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη διεύθυνση του σχολείου ώστε να προβούμε στην απόσυρση της.
Ημερολόγιο αναρτήσεων
June 2024
Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Ψηφιακό ΣχολείοΜαθητικό ραδιόφωνοΕκπαιδευτική Τηλεόραση
Παιδαγωγικό ΙνστιτούτοΨηφιακή αλάναΑσφάλεια στο ΔιαδίκτυοΕκπαιδευτικό ΛογισμικόΕιδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων
|